Když se řekne slovo “klimatizace”, většina lidí si představí záchranu před horkými, teplými dny. Klimatizace však neslouží jenom k ochlazení vzduchu v interiérech, ale také dělá pravý opak - dokáže vzduch také oteplit, pokud je to zapotřebí. I když je dnes klimatizace poměrně rozšířená (už dávno se nevyužívá jen v průmyslových budovách nebo v administrativních objektech), málokdo ví, jak je klimatizace stará nebo kde prvky principu klimatizace vlastně vznikly.

V souvislosti s klimatizacemi se nabízí otázka, zdali opravdu tak škodí zdraví, jak se mezi lidmi povídá. Co je tedy pravdou, opravdu tak klimatizace škodí zdraví nebo je to jenom fáma, kterou si lidé mezi sebou vypěstovali?

Klimatizace se do domácností pořizuje na základě několika parametrů. Velkou roli hraje výkon a také spotřeba energie. Svou roli při výběru správné klimatizace hraje mimo jiné také vzhled klimatizace. Klimatizační jednotky totiž nejsou nic, co by se schovalo pod pohovku, a tak musí do interiéru taky hezky zapadat.

Rozhodnete-li se, že si do Vašeho rodinného domu či bytu pořídíte klimatizaci, pro většinu z Vás bude jedna z prvních věcí, o které se budete zajímat, celková cena klimatizace včetně montáže. Tento článek proto začneme jednoduchou cenovou modulací, abyste měli alespoň hrubý cenový odhad za kolik daná montáž klimatizace vychází.