Pokud patříte k lidem, kteří si klimatizaci chtějí pořídit, doporučujeme se zaměřit i na její funkce. Funkce totiž u klimatizace rozhodně využijete a díky nim bude společné soužití v domácnost bezproblémové.

Každá klimatizační jednotka na trhu se liší hlavně svými přidanými funkcemi, které ovlivňují její cenu. Zatímco levnější klimatizační jednotky mají jen základní funkce a provozní režimy, kvalitnější, úspornější a také o něco dražší klimatizace mají funkcí habaděj. Pokud chcete investovat do dražších, leč modernějších a lépe vybavených klimatizací, prozradíme, jaké funkce takové klimatizační jednotky nejčastěji mají.

klimatizace2

Funkce moderních klimatizačních jednotek

  • Noční režim je velice oblíbenou funkcí, díky které v noci absolutně neslyšíte klimatizaci. Je jako tichá myška, která vám nebude spánek rušit svou prací, přesto vás nenechá spát v horkých letních nocích.
  • Dálkové ovládání je velice praktická záležitost. Nikoho přece nebaví chodit ke klimatizaci a neustále ji vypínat či zapínat.
  • Automatický restart po výpadku proudu se ocení hlavně během léta, kdy jsou bouřky na každodenním pořádku. Po výpadku proudu se klimatizační jednotka sama probudí a opět uvede do pohybu.
  • Možnost napojení na systém chytrého domu je funkce, kterou ocení majitelé chytrých domácností, kteří všechno ovládají přes mobilní telefon. Možnost napojit se na systém chytrého domu je jednoznačně skvělá věc, která ušetří spoustu času. Vždyť vše budete ovládat třeba z pohovky z obývacího pokoje.