Podle odborníků je hlavním důvodem důraz na kvalitu vnitřního prostředí. Lidé dnes chtějí vyčistit svůj vzduch od alergenů a jiných škodlivin, které se pohybují vzduchem. I když jste to možná netušili, vzduchotechnika opravdu může být prevencí proti alergiím. Podle nedávných statistik výskyt alergií v celosvětovém měřítku vzrostl. Nyní podle statistik postihují alergie až pětatřicet procent celkové populace. Mezi nejčastější alergie patří alergie na pyl, ale také alergie na prach. Zachráncem v takové situaci může být právě zmiňovaná vzduchotechnika.

Rekuperační jednotky v interiéru hodně pomohou

I lékaři se shodují na tom, že vzduchotechnika stojí minimálně za zvážení. Řízení větrání s rekuperačními jednotkami může předcházet nejen alergii na prach, ale také alergii na pyl a jiným podobným alergiím.

Pokud bychom měli chvilku zůstat u pylu, je třeba ještě zmínit, že pyly mohou být modifikovány zplodinami z motorů, rekuperační jednotky umístěné v interiéru tak opravdu mnoho výrazně pomoct.

Samozřejmě řízené větrání s sebou nese celou řadu dalších výhod. Nejen, že se díky řízenému větrání s rekuperačními jednotkami předejde alergiím, ale také se ušetří na nákladech za provoz bytu nebo domu. V interiéru se vzduch krásně pročistí, tím pádem se ušetří za čističku vzduchu a budete dýchat vzduch bez nečistot, prachu, alergenů a bez dalších škodlivin. Jelikož řízené větrání s rekuperací průběžně odvádí vlhkost, budete žít v prostředí bez plísní.

Jaké jsou provozní náklady vzduchotechniky?

V souvislosti s řízeným větráním s rekuperací se nabízí otázka, jaké jsou provozní náklady. Samozřejmě ty jsou jiné u každého člověka, platí se však za energii spotřebovanou na úpravu vzduchu, také se hradí případný úvěr, pokud byla vzduchotechnika na úvěr koupena, a pohon ventilátorů.