Zájem o tepelná čerpadla v posledních letech roste, společně s ním roste také zájem o vzduchotechniku obecně. Pod pojmem vzduchotechnika se skrývá kompletní úprava vzduchu, zabezpečení odvodu a přívodu vzduchu v místnosti. Zatímco dovnitř se díky vzduchotechnice dostane vzduch čerstvý, ven se dostane vzduch vydýchaný.

Dnes se pod pojmem “vzduchotechnika” ukrývá mnoho moderních technologií a vymožeností, které dovedou se vzduchem různě pracovat a upravovat jej. K moderním technologiím patří například klimatizace.

Zájem o klimatizace roste hlavně během léta

Pokud si neustále musíte utírat pot z čela, pokud se vám v ložnici špatně spí, jelikož je velké horko, pokud máte v bytě šílené teplo, klimatizace může být osvoboditelem. Jedná se o unikátní zařízení, které vezme teplo z předmětů v interiéru a dostane ho z místnosti ven. Tím dojde k ochlazení vzduchu a v interiéru je najednou příjemněji.

Málokterý člověk si uvědomuje, že klimatizace funguje i obráceně, tedy že dokáže vzduch v místnosti ohřát. Vymoženost zvanou klimatizace tak využijete i jindy než jen v létě.

Neškodí klimatizace zdraví?

V souvislosti s klimatizacemi, které výše zmíněná firma montuje třeba v Ostravě, se nabízí otázka, zdali klimatizace neškodí zdraví. Tak to ale opravdu není. Pokud se dodržuje doporučovaný rozdíl mezi venkovní a vnitřní teplotou, klimatizace nemá žádný negativní vliv na člověka a jeho zdraví.

Moravskoslezký kraj a Ostrava

Firma Air-klimont s.r.o. realizuje v Ostravě a celém Moravskoslezském kraji dodávku, montáž i servis. Hlavní zaměření je na tepelné čerpadla, klimatizace a vzduchotechniku. Centrála firmy je ve Fryčovicích u Frýdku-Místku a nedaleko Ostravy, proto firma nejčastěji realizuje zakázky v okolí do 100km až do Olomouce. Nejen pro rodinné domy, ale také firmy, úřady či nemocnice.